Министри у шоку, Пленковић раније тражио план безбједности

Срна
Министри у шоку, Пленковић раније тражио план безбједности

ЗАГРЕБ - Министри бранитеља и здравља Хрватске Томо Медвед и Вили Берош шокирани су јутрошњом пуцњавом испред зграде хрватске Владе, а тамошњи медији подсјећају на изјаву премијера Андреја Пленковића, који је недавно од министра полиције Давора Божиновића тражио да МУП сачини план обезбјеђења владиног објекта.

Пленковић је то тражио прије мјесец, када је европосланик Живог зида Иван Велибор Синчић испред владине зграде довезао камион пун лубеница.

Пленковић је тада, обраћајући се Божиновићу, рекао да је умјесто лубеница могло бити и нешто друго.

Синчић је двије седмице касније поновио сличан перформанс и испред Владе истоварио камион соли, а да га у томе нико није спријечио.

Јутрошњи догађај, када је испред зграде владе рањен полицајац из ватреног оружја, а како се тврди у питању је изгледа био "калашњиков", према извјештајима хрватских медија, оставио је у шоку двојицу министара који су готово у тренутку затекли на лицу мјеста.

Потпредсједник владе и министар бранитеља Томо Медвед, кажу медији, био је "видно шокиран", а новинарима је рекао да се чакају информације полиције о догађају.

Министар здравства Вили Берош био је у аутомобилу на Маркову тргу у тренутку када је возило Хитне помоћи одвозило полицајца у болницу.

Он је рекао да у први мах није схватио о чему се ради и да је мислио да је човјеку позлило. Није, казао је, могао ни да замисли да је испред зграде Владе упуцан полицајац.

Рањени полицајац је превезен у болницу, а према изјави љекара његово стање је стабилно, упркос више задобијених простријелних рана.

Нападач на полицајца који је побјегао са лица мјеста убрзо је пронађен мртав, а полиција тврди да је извршио самоубиство.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана