Министарство здравља Црне Горе: Ђукановић да не сије страх и диже панику

Срна
Министарство здравља Црне Горе: Ђукановић да не сије страх и диже панику

ПОДГОРИЦА - Министарство здравља Црне Горе позвало је данас црногорског предсједника Мила Ђукановића да, поводом епидемије вируса корона, не сије страх и не диже панику.

Ђукановић је раније данас објавио на "Твитеру" да је епидемиолошка ситуација у Црној Гори алармантна и позвао надлежне да без одлагања донесу мјере које ће допринијети заустављању опасног тренда оболијевања од ковида 19.

Из Министарства здравља истичу да је Црна Гора међу посљедњим државама Европе забиљежила раст броја случајева омикрон соја вируса корона, између осталог, захваљујући помном наџору пандемије, али и појачаним контролама.

"Ђукановића позивамо да не сије страх и не диже панику, јер је оно што представља као спецификум Црне Горе, а то је највећи број регистрованих инфекција на дневној бази од почетка пандемије, већ неко вријеме реалност комплетне ЕУ, као и Велике Британије", истичу из ресорног министарства.

Из Министарства здравља наводе да је омикрон сој "показао зубе" у свим земљама, потпуно независно од мјера које су на снази у различитим државама свијета.

"Шефу ДПС-а желимо добро здравље, док ради на `Твитеру` од куће и да се што прије опорави, као и да, након тога, мало мање времена проводи на епидемиолошки ризичним мјестима гђе зараза вреба, попут кафанских ноћних провода и да тамо мање пјева, док грађане лицемјерно позива да се понашају одговорно", навели су из Министарства.

Из кабинета црногорског предсједника прије три дана је саопштено да је Ђукановић позитиван на вирус корона, након што је имао контакт са ковид позитивном особом

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана