Министарство штити права Ристе Јовановића ухапшеног на Космету

Срна
Министарство штити права Ристе Јовановића ухапшеног на Космету

ПОДГОРИЦА - Министарство иностраних послова /МИП/ Црне Горе саопштило је да предузима све неопходне радње, у складу са међународним правом и праксом, с циљем заштите права црногорског држављанина Ристе Јовановића ухапшеног на Видовдан на Косову и Метохији.

Из Министарства наводе да су обезбиједили да људска права црногорског држављанина буду у потпуности заштићена током процеса.

“Без обзира на комплексне околности и покушаје да се овај случај исполитизује, МИП и овом приликом, као и сваки пут до сада у сличним ситуацијама, интензивно комуницира са надлежним органима Косова како би се, уз потпуно поштовање међународног права и стандарда, нашло одговарајуће рјешење”, додаје се у саопштењу.

У Министарству кажу да детаље активности, сходно међународној пракси, не могу тренутно јавно износити.

“МИП свакодневно предузима низ активности с циљем потпуне заштите интереса и права Јовановића, те се надамо скором рјешењу овог случаја”, наводи се у саопштењу.

Демократски фронт /ДФ/ саопштио је раније данас да ћутање о случају Подгоричанина Ристе Јовановића, који се скоро 20 дана невин налази у затвору у Приштини, наводи на закључак да су предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић и министар спољних послова Ђорђе Радуловић “дигли руке од свог држављанина”.

Јовановић је на Видовдан дошао из Подгорице на Косово и Метохију да би присуствовао обиљежавању годишњице Косовског боја на Газиместану, а полиција самопроглашеног Косова га је ухапсила након што је негодовао док су они претресали монахињу Српске православне цркве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана