Министарство правде Грчке одобрило изручење Предрага Јововића

Дан
Министарство правде Грчке одобрило изручење Предрага Јововића

Подгорица - Министарство правде Грчке одобрило је изручење Никшићанина Предрага Јововића (47) кога су црногорски правосудни органи потраживали због извршења пресуде којом је осуђен на 13 година затвора, преноси подгорички лист “Дан”.

Одлуком Вишег суда у Подгорици Јововић је осуђен на тринаестогодишњу затворску казну због убиства Драгана Кадића у Никшићу.

Он се на потјерници подгоричког Интерпола налази од 2004. године.

– Према пресуди, Предраг Јововић је 19. априла 1995. године, у улици Пете пролетерске у Никшићу, након краће препирке лишио живота Д. К., тако што је у његовом правцу испалио један хитац из револвера непознате марке. Хитац је погодио Кадића у предјелу главе и он је од задобијене повреде преминуо. Јововић је био у бјекству, а према информацијама које посједујемо, он се крио у више земаља и од тада су предузимане опсежне и интензивне активности ради његовог проналаска – саопштено је раније из Управе полиције.

Јововић је ухапшен крајем јуна ове године на аеродрому у Атини када је, како је речено, приликом полицијске контроле на увид дао фалсификована румунска документа.

– На иницијативу Интерпола Подгорица у међународну потрагу за Јововићем били су укључени надлежни органи земаља у региону, као и велики број земаља чланица Интерпола са других континената, а посебно је интензивна и исцрпна сарадња реализована са надлежним службама Грчке, Кипра и Србије – саопштила је црногорска полиција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана