Министарство позвало школе у Хрватској да воде ученике у СП Јасеновац

Танјуг
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ- Хрватско Министарство науке и образовања позвало је данас основне и средње школе да, с обзиром на то да су епидемиолошке мјере укинуте, поново организују ваннаставну активност на Спомен подручју Јасеновац.

Како преноси Хина, посјете Спомен-подручју Јасеновац организирају се како би ученици осмих разреда основне школе и ученици средњих школа, уз стручну припрему и стручно вођење, могли унаприједити знање о Холокаусту и спознати размјере и посљедице почињених злочина против човјечности.

"С обзиром на то да су све епидемиолошке мјере везане уз образовни процес и изванучионичку наставу укинуте и да нема препрека да се посјете реализују, школе које су у годишњем школском курикулуму планирале и посјете ученика Јавној установи Спомен-подручју Јасеновац могу провести реализацију посјета у складу с Правилником о извођењу излета, екскурзија и других васпитнообрзованих изван школе", стоји у позиву Министарства директорима основних и средњих школа.

Додаје се да ће Министарство школама рефундирати трошкове превоза, дневница и смјештаја, а термин и детаље посјета школе договарају директно са ЈУ Спомен-подручјем Јасеновац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана