Министар правосуђа Хрватске најавио мјере против "зловољног" судије са Крка

Танјуг
Министар правосуђа Хрватске најавио мјере против "зловољног" судије са Крка

ЗАГРЕБ - Након информације да је судија са Крка Антон Хлаче одложио рочиште јер је, како је навео у образложењу, "зловољан" због исплаћене зараде, огласили су се председник Врховног суда Радован Добронић и министар хрватског правосуђа и управе Иван Маленица, који је о овом случају затражио изјашњавање председника Жупанијског суда у Ријеци.

Министар Маленица ће пошто прими изјаву, уколлико изостане реакција надлежних судова, предузети мере у складу са својим овлашћењима и на основу Закона о судовима, саопштено је из Министарства правосуђа.

Председник Врховног суда Добронић је у изјави за загребачку Н1 тв рекао да је одмах по сазнању покренут поступак провере чињеница.

"Након тога ћемо о одлуци обавестио јавност на крају радног дана или најкасније у понедељак", рекао је Добронић.

Судија Хлаче је, наиме, рочиште заказано за 19. април одложио за неколико месеци пошто је га је онерасположила платна листа.

 Судија Хлаче је донео решење у којем је, између осталог, навео да га је “зловоља спопала након што је добио платну листу” и да је зато одлучио да предстојеће рочиште одложи за новембар.

 Додао је и да је због "стања зловоље расправно неспособан", али се нада да ће Министарство правосуђа и управе у надолазећем раздобљу поступити у складу са захтевима судија донесенима на Збору Удружења хрватских судија одржаном у Дубровнику 31. марта ове године

  “Тиме ће се отклонити расправна неспособност уредујућег судије", навео је судија Хлаче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана