Милошу Маровићу притвор до 30 дана

Срна
Милошу Маровићу притвор до 30 дана

Подгорица - Истражни судија подгоричког Вишег суда одредио је притвор до 30 дана Милошу Маровићу, сину предсједника Политичког савјета Демократске партије социјалиста Светозара Маровића, због злоупотребе службеног положаја.

Милош Маровић је око 17.30 минута из приватне болнице "Кодра" довезен на слушање у подгорички Виши суд. Саслушање је трајало око сат након чега је Маровић враћен у болницу.

Специјално тужилаштво прије мјесец издало је налог за хапшење Маровића, који се сумњичи да је са још осам особа за злоупотребу службеног положаја приликом продаје 26.000 квадрата неурбанизованог плаца у Будви.

Маровићев бранилац, адвокат Владан Бојић раније је обавијестио главног специјалног тужиоца да је његов клијент на лијечењу у Београду.

Статус свједока сарадника у овом случају добили су предсједник општине Будва Рајко Куљача, Игор Трнски и Маровићев кум Марко Вујовић.

Према ставу Тужилаштва, штета за општински буџет настала је 2008. године када је донијета одлука да се НВО АМД Будва прода неурбанизјовано земљиште у Пријевору. Штета за општину је 1.400.000 евра.

Плац у Пријевору изнад Јаза, продат на лицитацији по ниској цијени, а занемарена је препорука државне власти да се не продаје неурбанизовано земљиште већ да се инвеститор упути на урбанизоване парцеле са прецизном намјеном на којој може да се гради.

НВО АМД Будва је 2008. године код општине иницирала продају парцеле у Пријевору. Претходно је општинска комисија, на чијем је челу била Мирјана Маровић, процијенила вриједност метра квадратног на 45 евра. Овај посао је склопљен за вријеме предсједничког мандата Рајка Куљаче.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана