Милошевић: Умјесто емпатије чули смо један грозан коментар

Танјуг
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Умјесто емпатије и порука охрабрења које би требало очекивати од институције предсједника Републике, хрватска јавност је чула један "грозан коментар", изјавио је данас потпредсједник владе из реда српске мањине Борис Милошевић.

Милошевић је то рекао на крају данашње презентације плана изградње замјенских породичних кућа и више стамбених зграда на подручју погођеном земљотресима, упитан да коментарише изјаве предсједника Зорана Милановића о геноциду и убијеној српској породици Зец прије 30 година у Загребу.

Са њим је на конференцији био и потпредсједник владе Томо Медвед и обојица су, како преноси загребачки Јутарњи лист, рекли да због важности данашње теме не желе да коментаришу реторику предсједника Милановића.

На инсистирање новинара да коментаришу изјаву Милановића да постоје различите врсте геноцида и да да су преживјели чланови побијене породице Зец добили одштету од државе, уз питање "што још треба", Милошевић је рекао: "Свакако да смо, умјесто емпатије и поруке охрабрења коју заправо треба очекивати од једне институције као што је предсједник, чули један грозан коментар. И на томе бих се зауставио".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана