Милошевић очекује да ова година буде година обнове

Танјуг
Foto: Агенције

ЗАГРЕБ - Потпредседник хрватске владе и члан Штаба за отклањање последица земљотреса на Банији Борис Милошевић рекао је данас да "пролазно вријеме" у обнови није добро и да покушавају да све актере притисну да се убрза динамика и припрема документације, извођења радова и подношења захтева за накнаду, као и њихова верфикација.

Рекао је и да очекује да ова година буде година обнове и Загреба и Баније. "Ако најесен кажемо да нисмо успели покренути обнову, онда ћемо морати озбиљно попричати о одговорности", рекао је Милошевић. Он је гостујући на загребачкој Н1 тв. рекао да из недеље у недељу иде све на боље. "Имамо још времена, не пуно, али имамо. О томе ћемо разговарати и у сабору, изнијећемо аргументе зашто мислимо да ћемо успијети да исккористимо средства.

На Банији је ситуација боља, пуно је документације припремљено, расписани су позиви”, рекао је Милошевић.

Рекао је да мисли да ће наредне седмице ситуација бити јаснија поготово након расправе у сабору. "Очекујем да ћемо успијети искористити све, како још ћемо видети. Често занемарујемо чињеницу да је овај потрес у Петрињи утицао и на Загреб. Могли би и насталу штету након петрињског потреса да финансирамо из петрињсог Фонда солидарности”, рекао је Милошевић и додао да ће проблема бити најесен ако се буде констатовало да нисмо искористили средства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана