Милошевић негирао оптужбе, одређено му задржавање до 72 сата

Vijesti.me
Foto: Vijesti.me

"Рјешење о задржавању је донијето и нећу се жалити реда ради, јер је то реда ради, пошто имам најаву да ће колико сјутра ићи код судије за истрагу и биће предлог за одређивање притвора. Е на то ћу се жалити, итекако"

 

Доскорашњем директору Управе прихода и царина Раду Милошевићу након саслушања у Специјалном државном тужилаштву одређено је задржавања до 72 сата.

То је "Вијестима" рекао његово бранилац Владан Бојић, који је истакао и да је Милошевић негирао оптужбе.

Милошевића је саслушао специјални тужилац Јован Вукотић.

СДТ терети Милошевића да је у априлу формирао криминалну организацију, а он је пред тужиоцем негирао све што му се ставља на терет, казао је Бојић.

"Ставља му се на терет да је у априлу организовао криминалну групу. Он тада уопште није био у УПЦ, постављен је тек крајем априла, а у мају је ступио на дужност, тако да није могао никаквим триком у априлу организовати криминалну групу. Рјешење о задржавању је донијето и нећу се жалити реда ради, јер је то реда ради, пошто имам најаву да ће колико сјутра ићи код судије за истрагу и биће предлог за одређивање притвора. Е на то ћу се жалити, итекако", казао је адвокат Бојић.

Он је истакао да је истрага означена степеном тајности.

Одговарајући на питања "Вијести" казао је да вјерује да ће тужилац након саслушања донијети и наредбу о спровођењу истраге.

Објаснио је да је Милошевићу задржавање одређено због опасности од бјекства и опасности од утицаја на свједоке.

"Нисам примјетио да постоје неки други чланови, осим оних који су већ ухапшени. Могуће да ће бити и неки други, за сада не", казао је он одговарајући на питање - колико је чланова у криминалној организацији коју је према тврдњама СДТ-а формирао Милошевић.

Милошевић је ухапшен синоћ по налогу Специјалног државног тужилаштва.

Припадници Специјалног полицијског одјељења лисице на руке ставили су му у истрази нестанка милионски вриједних пакета цигарета.

Привођење Милошевића у СДТ

Раније данас припадници СПО претресли су његове станове у Подгорици и Никшићу.

"По захтјеву Специјалног државног тузилаштва суд је издао наредбе за претресање станова и других просторија које користи Раде Милошевић, у Никшићу и Подгорици. Наредбе извршава полиција. По завршетку претресања ће бити саслушање лица лишеног слободе", казао је јутрос Вијестима специјални тужилац и портпарол СДТ-а Вукас Радоњић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана