Милошевић: Је ли и моје дијете - дијете агресора?

Танјуг
Милошевић: Је ли и моје дијете - дијете агресора?

ЗАГРЕБ - Потпредсједник хрватске Владе за друштвена питања и мањинска права, Борис Милошевић, изјавио је данас, говорећи о Србима у Хрватској, да је социолошко истраживање показало да млади Срби, посебно ученици, осјећају стигму и кривицу због тога што су српске националности.

Милошевић је гостујући на телевизији Н1 Загреб поменуо и филм "Србенка" који говори о томе, а који је гледао у Православној гимназији у Загребу, гдје су након пројекције филма ученици те гимназије говорили о сличним искуствима.

Милошевић се дотакао и једног текста у дневном листу, објављеног након што је најављен његов одлазак у Книн на годишњицу акције Олуја.

Не прецизирајући о ком се тексту ради, рекао је да је сам текст био афирмативан и похвалан, али да га је ипак једна реченица у том чланку толико погодила.

"Тај чланак је садржавао за мене једну грозну реченицу која је гласила да треба да градимо здраво друштво у Републици Хрватској, гдје дјеца агресора, агресорског народа неће носити кривицу својих родитеља. Та је реченица мени грозна. Је ли и моје дијете, дијете агресора?", упитао је Милошевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана