Милошевић: Имам желудац за долазак у Книн

Г.С.
Милошевић: Имам желудац за долазак у Книн

ЗАГРЕБ - Потпредсједник хрватске Владе Борис Милошевић из Самосталне демократске српске странке (СДСС), изјавио је вечерас да одлука о његовом одласку на прославу годишњице акције ''Олуја'' још није донијета, али да је спреман на сваки гест који би побољшао статус српске заједнице у Хрватској и атмосферу у хрватском друштву.

“То је важно јер никад на такав начин нисмо разговарали и никад високи представник СДСС-а није био у Книну тада. Ова Влада може јамчити смањење тензија у друштву. Досадашњи владајући наративи и код Срба и Хрвата ишли су на раздвајање. Мој одлазак или неодлазак у Книн за многе ће значити погрешку. За већину Срба ''Олуја'' је трауматично искуство... Не могу заборавити невине цивиле убијене након саме акције...”, казао је Милошевић за телевизију Н1 Загреб.

Одлука о доласку у Книн на прославу 25. годишњице ''Олује'', како је рекао, биће донијета најкасније почетком сљедеће недјеље.

''Ако је мој долазак гест, имам желудац за сваку врсту геста за коју сматрам да би побољшала статус моје заједнице”, истакао је Милошевић.

Милошевић је, поред осталог, рекао да ће као потпредсједник Владе радити на изради оперативног програма за националне мањине, али и свим стратешким документима за људска права.

Осврнуо се и на питање усташког поздрава ''За дом спремни''.

“То је тешко питање које идеолошки ствара подјеле у друштву”, рекао је он.

Сматра да би требало ићи према забрани, иако каже да је свјестан да нема довољно воље за то.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана