Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада: Царевић и Станивуковић су моје колеге и браћа

Танјуг
Foto: инстаграм

НОВИ САД- Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић разговарао је данас са својим колегама из братских градова Будве и Бања Луке о интезивирању сарадње у свим областима, посебно истакавши да Нови Сад с тим градовима има много заједничког, те да га посебно радује чињеница да су оба градоначелника показала спремност за нове заједничке подухвате.

"Данас је диван и врло важан дан за нас. Имали смо састанке са делегацијама из Турске, Аустрије, Румуније и Грчке, али за крај оставио сам наше градове побратиме, са којима смо много тога радили, са којима се делили и добро, а ако буде требало делићемо и тешка времена", казао је Вучевић по завршетку састанка, а свега неколико сати уочи званичног проглашења Новог Сада за Европску престонице културе.

Вучевић је истакао да се увијек може научити много од колега, посебно напоменувши да Драшко Станивуковић и Марко Царевић нису само његове колеге, већ и браћа.

Царевић је казао по завршетку разговора да се радује великом признању које је Нови Сад с пуним правом и добио.

"Посебно нас радује ваш успех, јер је ово заправо успех свих нас и као српског народа из Црне Горе. Ово је велика ствар, јер читава историја овог краја је заслужила признање европске престонице културе", навео је Царевић.

Према његовим ријечима, Нови Сад је имао велику срећу да на свом челу има Милоша Вучевића, који је, каже, диван човјек и велики пријатељ Будве, који српски народ у Црној Гори никада није оставио по страни, те да ће он лично то увијек памтити и на томе му бити захвалан.

Станивуковић истакао је да је почаствован што је гост Новог Сада када највећи град сјеверне српске покрајине постаје и званично европска културна престоница.

"Заиста је ово велика част, да баш на дан српске Нове године овај град постаје европска културна престоница. Драго ми је да је један српски град то уопште и постао. Ово није успех само Србије и Новог Сада, већ читавог српског народа", истакао је Станивуковић.

Додао је да ласкава титула коју од данас па у наредних годину дана носи Нови Сад најбоље говори о томе колико је српски народ велик и важан.

Обраћајући се својим колегама из Новог Сада и Будве, Станивуковић је навео да српски народ живи у више земаља, али и да је јединствен, прије свега због своје културе.

"Српска култура је сада на трону Европе, српска култура није само део европске циовилизације, него је наш народ тај који је обликовао културу читаве Еворпе", закључио је Станивуковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана