Милош Меденица остаје у притвору

Срна
Милош Меденица остаје у притвору

ПОДГОРИЦА - Вијеће Вишег суда у Подгорици одбило је приједлоге одбране да буде укинут притвор Милошу Меденици, Војину Перуновићу и Марку Вучинићу, саопштено је на данашњем суђењу бившем предсједнику Врховног суда Весни Меденици, њеном сину Милошу и осталим оптуженим.

Вијеће Вишег суда саопштило је и да у поступку против Меденице и њеног сина није почео главни претрес, те да због тога не могу одлучивати о захтјеву адвоката за укидање притвора Милошу Меденици.

На терет троје осумњичених стављена су кривична дјела стварање криминалне организације, продужено кривично дјело кријумчарење, продужено кривично дјело давање мита, примање мита, противзаконити утицај и навођење на противзаконити утицај, злоупотреба службеног положаја, те неовлаштена производња, држање и стављање у промет дроге.

Виши суд је одбио приједлог Специјалног државног тужилаштва о спајању поступака против Милице Влаховић Милосављевић и Весне Меденице са поступком који се води против криминалне групе коју је наводно формирао Милош Меденица.

Специјално државно тужилаштво у том дијелу оптужнице Весну Меденицу, мајку наводног организатора криминалне групе, оптужује да је злоупотријебила службени положај путем подстрекавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана