Мило Ђукановић поменут у афери прања 20 милиона евра

Танјуг
Мило Ђукановић поменут у афери прања 20 милиона евра

ПОДГОРИЦА - Некадашњи албански нафтни тајкун, Резарт Тачи, поменуо је црногорског предсједника Мила Ђукановића у случају сумњивих милионских исплата, о којима италијанска и албанска полиција воде истрагу.

Тачи се, како јавља РТЦГ позивајући се на албанске медије, удружио са групом италијанских држављана ради трансфера око 20 милиона евра на рачуне албанских банака, како полиција у Италији не би блокирала тај новац.

За операције међународних исплата новца, према транскрпитима Тачијевих прислушкиваних разговора, албански бизнисмен интервенисао је код Ђукановића.

За Портал РТЦГ, поводом писања албанских и италијанских медија, и помињања имена Ђукановића, коментар су дали из кабинета потпредсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића.

-Сектор безбједности поступаће по закону и предузеће све неопходне радње у правцу истраге. У раду безбједносних служби, нема селективности и према сваком грађанину поступа се на исти начин. Битно је напоменути да Финансијско-обавјештајна јединица у саставу МУП-а већ ради на многим случајевима високе корупције и финансијског криминалитета, као и Национални савјет за борбу против корупције на високом нивоу. За нас нема недодирљивих. Наш циљ је већа дистрибуција правде. Надамо се и да ће Тужилаштво слиједити примјер и реаговати проактивно - поручили су из кабинета Абазовића.

Ова афера прања новца данима је једна од водећих тема у албанским медијима.

-Резарт Тачи интервенисао је код председника Црне Горе Мила Ђукановића. Код њега је интервенисао за трансфер из “предсједникове банке”, која би такође добијала сопствени износ новца када се трансфер заврши - пренијели су албански портали досја.ал, као и цна.ал.

Ти портали доносе транскрипте прислушкиваних разговора Тачија, гдје се види да он помиње црногорског предсједника у контексту интервенције за обављање међународних новчаних исплата, наводи РТЦГ.

Из кабинета предсједника Црне Горе реаговали су на писање портала РТЦ, а како су казали, у питању је још једна у континуитету обмана.

-Још једна у континуитету лажи и обмана којима се већ деценијама узалудно покушава дискредитовати предсједник Ђукановић. Само што је овога пута у Црној Гори за лансирање искоришћен портал Јавног сервиса. И ова ће, што се предсједника тиче, завршити на сметлишту политике и новинарства, као и све раније. За неке је то овјерено и судским епилогом. Остаје да се види ко је налогодавац ове најновије, и за коју апанажу. Или су се, као много пута, и за ову нашли домаћи волонтери - наводи се у реаговању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана