Милатовић: Власт у Подгорици са ДФ, Демократама и покретом УРА

Танјуг
Foto: Принтскрин

ПОДГОРИЦА- Покрет Европа сад у Подгорици може да формира власт са Демократским фронтом и Демократама, каже носилац листе овог покрета Јаков Милатовић и додаје да је става да треба на преговоре позвати и Грађански покрет УРА Дритана Абазовића.

Милатовић за подгорички Дан каже да руку треба пружити свакоме ко је схватио да је погријешио.

На изборима у недјељу од 143.523 бирача гласало је њих 99.553. Појединачно, највећи број гласова отишао је коалицији окупљеној око ДПС Мила Ђукановића са освојених 24 мандата што је значајан пад у односу на 2018. годину када су имали 36 одборника. Европа сад, покрет формиран прије четири мјесеца и ово му је прво политичко појављивање, освојио је 21.388 гласова или 13 мандата.

Коалиција Демократски фронт са носиоцем листе Јеленом Боровинић Бојовић, бившом министарком здравља, имао је 17.953 гласова односно 11 мандата, што је пораст у односу на прошле изборе када су имали пет мандата. Листа Демократа- Уједињена Црна Гора -Демоса освојила је 10.628 односно шест мандата, што је значајн пад јер су у овом сазиву имали 13 мандата.

УРА на челу са Луком Ракчевићем освојила је 6.265 гласова или четири мандата што је исти број као у садашњем сазиву.

Три странке нису прошле цензус и то СНП који је освојио 2. 719 гласова, Преокрет Срђана Перића који је освојио 1.807 гласова и Светосавска српска листа која је освојила 220 гласова.

"Мислим да у посљедних мјесец-два поступци УРА иду у контексту отклона њихове грешке и сарадње са ДПС-ом, тако да су се и помало опрали од нечега што су урадили, а што није било рационално. Како ће то на крају све изгледати, ја не могу да прецизирам. У контакту сам са свима конституентима и у тим преговорима доносим дозу добре воље и мислим да је то добар полазни основ. Ми ћемо ускоро као будући конституент будуће власти позвати остале на преговоре тако да ја очекујем да они ускоро почну", рекао је Милатовић.

Милатовић наводи да ће им након формирања власти, акценат бити да преиспитају послове претходне власти.

"Од нас грађани очекују да преиспитамо ово што је до сада урађено, поготово у посљедњем шестомјесечном нелегитимном мандату, али и истовремено да одмах почнемо са реализациом свих ствари о којима смо причали у кампањи. Пред нама су четири године и желим да када се осврнемо након тог периода, Подгорица изгледа квалитетнија за живот грађана", рекао је Милатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана