Милатовић: Важно да Црна Гора што прије добије стабилну Владу

Срна
Foto: Срна

Веома је важно да Црна Гора након парламентарних избора што прије добије стабилну проевропску и прореформску Владу, изјавио је црногорски предсједник Јаков Милатовић након састанка са специјалним представником за дијалог Београда и Приштине и остала питања на Балкану Мирославом Лајчаком.

Милатовић је навео да је првог дана Преспа форума за дијалог у Струги имао бројне састанке од којих су можда најзначајнији са изаслаником њемачке Владе за западни Балкан Мануелом Сарацином, изаслаником Владе Велике Британије Стјуартом Пичом и Лајчаком.

- Сагласили смо се у оквиру тих разговора да је веома важно да Црна Гора сада, након парламентарних избора, добије што прије стабилну проевропску и прореформску владу и ја сам негдје својим саговорницима исказао и моје очекивање у том правцу - рекао је Милатовић.

Он је навео да је указао на улогу Црне Горе као доброг сусједа и земље која заиста жели активно да учествује у рјешавању свих отворених питања у региону с циљем што бржег позиционирања Балкана као саставног дијела ЕУ.

Милатовић је рекао и да Црна Гора снажно подржава дијалог Београда и Приштине и да у потпуности дијели став са ЕУ да је за деескалацију тензија потребно поново одржати изборе на сјеверу Косова и испунити предуслове за формирање Заједнице српских општина, преносе црногорски медији.

- Сматрам да нам је заиста потребан просперитетан и стабилан западни Балкан као дио ЕУ - нагласио је Милатовић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана