Милатовић увјерен да једино он може да побиједи Ђукановића

Танјуг
Foto: Агенције

ПОДГОРИЦА- Предсједнички кандидат непарламентарног Покрета Европа сад (ПЕС) на изборима у Црној Гори 19. марта, Јаков Милатовић, тврди да једино он може да побиједи кандидата ДПС Мила Ђукановића.

Милатовић је у интервјуу агенцији Мина рекао да је, на основу резултата подгоричких избора у октобру прошле године, објективно очекивати да у другом кругу његов противник буде Ђукановић.

Он сматра да је Државна изборна комисија (ДИК) учинила велику неправду лидеру ПЕС-а Милојку Спајићу, који због проблема са држављанством није могао да се кандидује, да је то био пропуст, да су се извинили и да је то, како каже, нова доза политичке културе у Црној Гори.

“Мислимо да смо у овом тренутку једини који можемо да побиједимо садашњег предсједника, зато сам прихватио ту одговорност и укључио се у предсједничку трку”, казао је Милатовић.

Коментаришући позив из Демократског фронта (ДФ) да тај политички савез, са ПЕС-ом и Демократама, направи споразум о међусобној подршци кандидату у другом кругу избора, Милатовић је поновио да је прихватио предсједничку кандидатуру из одговорности према Црној Гори.

“Сва истраживања кажу да смо тренутно ми једини на политичкој сцени перципирани као они који могу да побједе садашњег предсједника и снажно отворе пут демократског и економског развоја земље”, рекао је Милатовић.

Он је казао да је Ђукановић оличење принципа за које се ПЕС не залаже.

“Сасвим сам сигуран да сам ја кандидат за други круг. Оно што једино могу да кажем је да никада нећу подржати Ђукановића и да ћу сасвим сигурно ући у други круг”, истакао је Милатовић.

На питање колико то што он и лидер Демократа Алекса Бечић окупљају исто бирачко тело, може утицати на то да кандидати ДПС-а и ДФ-а буду у другом кругу, Милатовић је одговорио да свако има право да се кандидује и да има своју перцепцију о могућности уласка у други круг.

Он је рекао да би волио да је било мало више визије заједништва и слоге међу побједницима парламентарних избора од 30. августа 2020. године.

“Волио бих да смо могли да имамо једног заједничког кандидата већине од 30. августа. Нажалост то се није десило. То се сигурно најмање није десило мојом кривицом”, казао је Милатовић, који је, иначе, замјеник предсједника непарламентаног ПЕС-а и министар туризма у бившој влади Здравка Кривокапића.

Упитан очекује ли подршку Бечића и осталих кандидата већине од 30. августа у другом кругу, он је одговорио потврдно и истакао да политички актери који су дио већине од 30. августа 2020., имају исти циљ и намјеру.

На питање шта би за Црну Гору значило да се у другом кругу предсједничких избора грађани опредељују између лидера ДФ-а Андрије Мандића и Ђукановића, он је рекао да је глас народа мора поштовати.

“Ипак, мислим да то неће бити случај”, тврди Милатовић. Он је рекао да жели да, као предсједник државе, буде корективни механизам који ће враћати фокус на теме које су важне грађанима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана