Милатовић у част патријарха Порфирија приређује ручак у Вили Горица

Танјуг
Милатовић у част патријарха Порфирија приређује ручак у Вили Горица

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић приредиће данас у Вили Горица свечани ручак у част патријарха српског Порфирија, саопштено је из његовог кабинета.

Ручку ће присуствовати митрополит црногорско- приморски Јоаникије и епископ будимљанско- никшићки Методије, а позвани су и представници осталих вјерских заједница у Црној Гори.

На ручак су позвани и највиши званичници Владе и Скупштине, мандатар за састав нове Владе, представници Главног Града, као и представници академске и културне заједнице, наводи се у саопштењу.

Патријарх српски Порфирије допутоваће данас у дводневну посјету Црној Гори поводом обиљежавања 10. годишњице од освештања Саборног храма, дочека моштију Светог Спиридона и освештања камена темељца цркве Светог Саве, као и темеља Православне гимназије “Свети Сава”, чија изградња је почела у подгоричком насељу Стари аеродром.

Саборни храм Васкрсења Христовог у Подгорици грађен је пуних 20 година. Његова градња је, после дугих усаглашавања и добијања одобрења од надлежних власти, са благословом митрополита Амфилохија, почела 1993. године.

Идејно рјешење храма, по благослову митрополита Амфилохија, урадио је блаженопочивши архитекта др Предраг Ристић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана