Милатовић стигао на гласање: Овај пут понио личну карту

Atv
Foto: Arhiva

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић са супругом је дошао на своје бирачко мјесто како би остварио право гласа на ванредним парламентарним изборима.

Занимљива ситуација виђена је при доласку Милатовића на гласање.

Наиме, репортер АТВ-а га је у шали упитао да ли је понио личну карту, а Милатовић је уз осмијех одговорио:
"Понио личну".

Подсјећамо, Милатовић је на предсједничке изборе, када је побиједио, заборавио да понесе личну карту.

На ванредним парламентарним изборима учествује 15 листа, а бирачко право има 542.468 грађана.

Бирачка мјеста биће затворена у 20.00 часова, а први незавнични резултати очекују се око 22.00 часа.

Изборе прате међународни и домаћи посматрачи.

На изборима учествују листе коалиције Социјалистичке народне партије и Демоса "За тебе", "Народна коалиција - сложно и тачка", "Европа сад – Милојко Спајић", "СДП – За нашу кућу", као и листа коалиције Грађанског покрета УРА и Демократа.

На гласачком листићу биће и листа Бошњачке странке, "ХГИ - На правој страни свијета!", а трећа "Правда за све! - др Владимир Лепосавић", листа коалиције коју чине Права Црна Гора, Демохришћански покрет, Слободна Црна Гора, Демократска српска странка и Покрет за Пљевља под називом "Народна коалиција - сложно и тачка".

Грађани ће бирати и између листе Албанска алијанса, коалиције коју чине Форца, Демократски савез, Демократски савез Црне Горе и грађанска група Покрет за Тузи, затим "Преокрет за сигурну Црну Гору – Срђан Перић" и листа "Покрета за промјене".

Учествују и листа "Да. Ми можемо за грађанску Црну Гору", коалиција коју чине Демократска партија социјалиста, Социјалдемократе, Демократска унија Албанаца и Либерална партија, коалиција Нове српске демократије, Демократске народне партије и Радничке партије, те листа Албанског форума.

Ово су дванаести парламентарни избори од увођења вишепартијског система у Црној Гори, а шести након обнове независности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана