Милатовић са ДПС-ом, могуће, али не и морално

Агенције
Милатовић са ДПС-ом, могуће, али не и морално

ПОДГОРИЦА - Предсједник демократске народне партије (ДНП) Милан Кнежевић изјавио је да је коалиција “За будућност Подгорице” на протеклим градским изборима остварила много бољи резултат него што су процјењивали бројни аналитичари, а да је ДПС освојио мање мандата на изборима у недјељу у односу на претходне одржане 2022. године.

- Ипак, на овим изборима грађани Подгорице су послали јасну поруку: да се морамо уозбиљити и да нова власт мора да траје пуне четири године. Такође, странке већине од 30. августа 2020. требало би да прихвате политичку реалност да је вријеме инцидентних таласа и појава прошло - рекао је Кнежевић.

ДПС-у је, према његовим ријечима, за формирање власти потребна подршка странака 30-августовске већине.   

- Немогуће је да се то деси, без обзира на сва препуцавања - навео је Кнежевић.

Поновио је и да коалиција “За будућност Подгорице – град свих нас” у предсједнику државе Јакову Милатовићу и одборницима са његове листе види коалиционе партнере.

- Ако Милатовић хоће са ДПС-ом, нека му је срећно, а ми ћемо адекватно реаговати на то. Нећу откривати који ће то бити механизми. Поручујем да Милатовић не смије да заборави одакле је дошао. Он је израстао из 30. августа и настао је из анти-ДПС тековина. То јесте његово легитимно право, али није морално - казао је Кнежевић.

Упитан како би коалиција Милатовића са ДПС-ом утицала на његову функцију предсједница државе, Кнежевић је одговорио да би посљедица свакако било.

- Тврдим да је парламентарна већина тренутно стабилна, а и немам информацију да ће Бошњаци да напуштају Владу - рекао је Кнежевић.

Кнежевић истиче да је Милатовића раније упозоравао да је коалиција са лидером Грађанског покрета УРА лоша по њега.

Ипак, како је казао, без обзира на све разлике Милатовић је њихов партнер.

- Желимо да са њим направимо парламентарну већину. Он јесте у значајној мјери направио отклон од Покрета “Европа сад”. Можда је за неке ствари у праву, за неке и не, али не знам зашто би се изопштавао. Зашто се Милатовић уопште представља као неко ко долази из ДПС амбијента? Од њега зависи све, на њему је да да одговор - нагласио је Кнежевић.

Поручио је и да би политички субјекти требало да се уозбиље, јер је вријеме инцидентних таласа прошло.

УРА добродошла

Упитан да ли Грађански покрет УРА види као партнера Милан Кнежевић је одговорио позитивно, “али не под императивом, не под неким морањем и не по сваку цијену”.

- УРА је добродошла, иако нам није неопходна. Уз сво уважавање, али УРА са своја два одборника није неки корективни фактор. Од севапа смо им прошли пут учинили да добију мјесто градоначелника па су нам вратили тако што су срушили власт заједно са ДПС-ом - навео је лидер ДНП-а.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана