Милатовић рекао да ли ће Црна Гора повући признање Косова

ГС
Милатовић рекао да ли ће Црна Гора повући признање Косова

ПОДГОРИЦА - Новоизабрани предсједник Црне Горе Јаков Милатовић, на питање да ли ће након његове побједе на изборима одлука о признавању независности самопроглашеног Косова од стране Црне Горе бити повучена, рекао је да је она јасна.

​ -Није реално да се очекује отпризнавање Косова и то је ствар која је врло јасна. Подржавамо све што се договоре Београд и Приштина и сматрам да би нормализација односа Београда и Приштине била значајна за све земље у региону. У том смислу Црна Гора жели да буде један добар сусјед, који ће негдје промовисати добросусједске односе - рекао је Милатовић у интервјуу за Нова.рс.

Милатовић, који је који је побиједио досадашњег предсједника Црне Горе Мила Ђукановића на изборима у недјељу рекао је да је то  био историјски дан за Црну Гору.

-Побијеђен је један тродеценијски режим, који је симболизовао подјеле, који је симболизовао заробљену државу, институције заробљене од криминала и корупције и једно економско разарање, наше привреде. Први корак у оздрављењу, побједом над Ђукановићем, у недјељу је већ направљен. Више од 70 одсто грађана је изашло, ја сам добио скоро 60 одсто, тако да је побједа била велика и увјерљива. Ипак, изазови су велики. Требају се засукати рукави. Надам се да након парламентарних избора, са новом владом и са мном на позицији предсједника, да ће ствари да крену набоље - казао је нови предсједник Црне Горе.

Милатовић је додао и да нема “чаробне штапиће”, те да је врло реалан и ће у наредном периоду бити потребан рад, фокус и помирење.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана