Милатовић одлучио о мандатару

ГС
Милатовић одлучио о мандатару

ПОДГОРИЦа - Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић дао је мандат за састав нове владе лидеру Покрета Европа сад Милојку Спајићу.

То је саопштио на конференцији за медије која је почела у 12 часова у Резиденцији на Цетињу, преноси РТЦГ.

Казао је да од Спајића очекује одговорност и експедитивност у овом процесу.

Милојкo Спајић

-Као предсједник Црне Горе сматрам да нам је потребна политичка и реформска влада - казао је Милатовић. Казао је да очекује да овај процес буде инклузиван.

-Иако је утврђени рок за окончање консултације 30 дана од дана конституисања Скупштине, сматрао сам да се морају реализовати у што краћем року. Црној Гори је потребна стабилна извршна власт. У процесу спровођења консултација поштовао сам своје уставне надлежности. Консултације представљају добар примјер унапређња политичке праксе, и увјерен сам да смо превазишли формалистички приступ из прошлости. Консултације су допринијеле демократском сазријевању - казао је Милатовић.

Додаје да су консултације показале да постоји општи консензус са свим политичким субјектима и односи се на убрзање ЕУ интеграција, борбу против криминала и корупције и побољшања животног стандарда.

-Нико од учесника консултација не доводи у питање чланство Црне Горе у Европској унији - казао је Милатовић.

Додао је да је од свих политичких субјеката тражи експлицитно да се изјасне да ли подржавају неког кандидата  за мандатара за састав 44. владе, и искристалисао се Милојко Спајић.

Њега су подржали политички субјекти који у збиру имају 44 посланичка мјеста у парламенту Црне Горе, и то ПЕС, ДЦГ, БС, СНП, АА и ДУА који су наступали у оквиру Албанског форума, Форца и ХГИ.  Одређени број сибјеката из коалиције ЗБЦГ исказао је спремност да подржи Спајића након договора о Влади.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана