Милатовић: Морамо бити људи када је ријеч о односу Србије према Космету

Срна
Милатовић: Морамо бити људи када је ријеч о односу Србије према Космету

БЕОГРАД- Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић поручио је у Београду да је интерес Подгорице да најскорије дође до деескалације ситуације на сјеверу Косова и Метохије и да морају бити људи када је ријеч о односу Србије према њеној територији.

"Важно је да дође до деескалације. Мислим да је то приоритет и Србије и Црне Горе. Предсједник Србије Александар Вучић учинио је много да дође до деескалације", рекао је Милатовић и подсјетио да је Црна Гора још 2008. признала самопроглашено Косово.

Он је додао да је интерес Подгорице да се проблеми између Београда и Приштине дијалогом окончају на добробит за обје стране.

Одговарајући на питање да ли ће Београд испоручити Подгорици Светозара Маровића, Милатовић је на конференцији за новинаре након састанка са Вучићем у Београду изјавио
да свако ко је кажњен у Црној Гори тамо треба и да одслужи казну.

Вучић је истакао да ће Србија као озбиљна држава случај Маровића узети у разматрање и пружити одговоре.

"Код мене се као питање намеће нешто друго. Зашто се увек тражи разлог да би се онај други окривио? А да ли се питате да ли нас боли то што је Црна Гора признала Косово или то што је протеран наш амбасадор? Нисам говорио ни о српском питању, нити о било чему другом. Зар је то мање важно од Маровића?", упитао је Вучић.

Он је подсјетио да се Србија није бунила када је Црна Гора ушла у НАТО, већ напротив, да јој је честитала. "Потрудите се мало да будете у нашим ципелама", поручио је Вучић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана