Милатовић: Формирање Владе не иде планираном динамиком

Срна
Милатовић: Формирање Владе не иде планираном динамиком

ПОДГОРИЦА - Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић рекао је да процес формирања владе не иде планираном динамиком и да је велика одговорност на мандатару Милојку Спајићу из Покрета "Европа сад".

Милатовић сматра да је Црној Гори потребна влада што прије и да грађани коначно заслужују политичку стабилност.

Он је навео да влада мора да буде састављена да штити интересе грађана Црне Горе и да буде резултат изборне воље, док су овога пута можда свједоци једног непристојног политичког поткусуривања одређеним ресорима.

"Процес формирања владе треба да крене, прије свега, од онога што је изборна воља грађана и од онога што су неки принципи, програми које би та влада требала да оствари и структуре владе", рекао је Милатовић за Телевизију Црне Горе.

На питање сматра ли да коалиција За будућност Црне Горе треба да буде дио владе, Милатовић је одговорио да треба позвати ову коалицију, Грађански покрет УРА и све друге партије, као и партије мање бројних народа.

Милатовић је рекао да је са Спајићем посљедњи пут разговарао у оквиру консултација о мандатару на Цетињу почетком августа, а не касније, додајући да вјероватно требало да више разговарају.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана