Милатовић: Формирање владе да буде у складу са изборном вољом грађана

Srna
Foto: Tanjug

Предсједник Црне Горе Јаков Милатовић позвао је мандатара Милојка Спајића и све који учествују у преговорима о формирању владе да процес учине транспарентнијим и да буде у складу са изборном вољом грађана.

Милатовић је истакао да је Црној Гори потребна политички стабилна влада, напоменувши да је обавио транспарентан, инклузиван процес формалних консултација и дао мандат Спајићу за састав владе у року који је био краћи од предвиђеног Уставом.

Он је новинарима у Колашину рекао да из медија види да постоји одређено неслагање са мандатаром у дијелу приједлога владе који је саопштио посланицама.

Милатовић сматра да је сада највећа одговорност на мандатару и осталим политичким партијама које учествују у консултацијама јер су се, како је навео, чуле забрињавајуће поруке да се неко са стране мијеша у тај процес, што је противно и Уставу и демократској пракси.

Он је навео да хоће да вјерује да то нису тачне информације јер у супротном то не би било добро ни за државу нити за суверенитет Црне Горе.

Премијер у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је данас да нову владу не састављају они који преговарају, већ други центри моћи чији је циљ да се спријечи активна борба против организованог криминала и корупције, али није желио да одговори на кога мисли.

- Нека им је сретно. Докази су на сигурном и у једном тренутку јавност ће бити упозната са свим, па радили то из опозиције или из власти - рекао је Абазовић новинарима и додао да су његова очекивања била да ће Црна Гора и раније добити владу, али да су се ствари закомпликовале. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана