Милатовић: Европска унија није потпуна без земаља Западног Балкана

Танјуг
Милатовић: Европска унија није потпуна без земаља Западног Балкана

ТИВАТ - Самит Брдо-Бриони завршен је данас у Тивту обраћањем предсједника Црне Горе Јакова Милатовића, као домаћина, и предсједника Словеније и Хрватске, Наташе Пирц Мусар и Зорана Милановића, поруком да је самит протекао у конструктивној и доброј атмосфери и да Европска унија није потпуна без земаља Западног Балкана.

Милатовић казао је рекао да је на самиту усвојена Декларација. Захвалио је свим земљама учесницама процеса и истакао да је промовисање дијалога увијек дио рјешења.

"Самит је био још једна прилика да поновимо јединствену поруку, заједничку свима нама, да је наш простор простор заједничких вриједности, мира и просперитета и да ЕУ није цјеловита без земаља Западног Балкана“, навео је Милатовић.

Црногорски предсједник је рекао да се мир и безбједност никада не могу узети здраво за готово, и истакао да је самит увијек добра прилика да се разговара и оним стварима о којима можда не мислимо на исти начин.

Истакао је да дуготрајна стабилност подразумијева добросусједске односе.

"Црна Гора јесте у увијек ће бити земља посвећена регионалној сарадњи и добросусједским односима", рекао је Милатовић и истакао да је овај самит био још једна прилика да поновимо јединствену поруку заједничку поруку Словеније, Хрватске и шест земаља Западног Балкана да је наш простор простор заједничких вриједности мира и просперитета и да ЕУ није цјеловита и потпуна без Западног Балкана.

Милатовић је рекао да је дубоко увјерен да ће успјех Црне Горе бити подстицај и свим другим земљама региона и да ће представљати корак напријед за цијели Балкан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана