Милатовић данас расписује ванредне изборе у Подгорици

ГС
Foto: Лука Зековић, Вијести

ПОДГОРИЦА - Ванредни избори у Подгорици биће данас расписани, а неке партије су још раније почеле преговоре о коалицији јер је распуштање локалног парламента било готово извјесно мјесецима уназад.

Током расправе на јучерашњој сједници, на којој је гласовима одборника опозиције, Покрета за Подгорицу блиског актуелном предсједнику Јакову Милатовићу, Грађанског покрета (ГП) УРА и једне одборнице Покрета за промјене (ПзП) распуштен локални парламент, није се много причало о проблемима града већ су многи одборници скупштински микрофон користили за предизборну кампању.

Закoнски рок за датум одржавања избора је од 60 до 100 дана од расписивања, а избори се морају одржати у недјељу, па би тако излазак на биралишта у Главном граду морао бити организован од 29. септембра до 27. октобра.

Извор из досадашње владајуће коалиције рекао је да о предизборној сарадњи разговарају Покрет Европа сад и Демократе, уз могућност да са њима заједно буде Бошњачка странка, али је други извор из владајуће коалиције рекао да никаквог разговора још није било. “Ко каже да ћемо уопште у коалицију”, рекао је саговорник из ДЦГ.

Вијести” сазнају да су вођени неформални разговори о заједничком наступу између Покрета за Подгорицу и ГП УРА, и евентуално са ПзП, а опције су да на челу листе буде нестраначка личност, што заступају Милатовићеви одборници, или да листу предводи замјеник градоначелнице Лука Ракчевић из ГП УРА.

Међутим, он је на сједници рекао да је његов став да УРА треба да наступи самостално на ванредним изборима. Одборница ГП УРА Милена Вуковић Секуловић је у једном од својих излагања истакла да је Ракчевић нови градоначелник.

Спекулише се да би на евентуалној листи са Покретом за Подгорицу могли бити и људи из бившег СНП, на челу са Данијелом Ђуровић и Марком Ковачем, који су недавно саопштили да формирају странку и да би учествовали на подгоричким изборима.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана