Кнежевић: Милатовић да уважи грађане који сматрају да је Косово дио Србије

Танјуг
Кнежевић: Милатовић да уважи грађане који сматрају да је Косово дио Србије

ПОДГОРИЦА - Предсједник Демократске народне партије Црне Горе и један од лидера Демократског фронта Милан Кнежевић упитао је новоизабраног предсједника Јакова Милатовића, лидере ГП Ура и Демократа Црне Горе, Дритана Абазовића и Алексу Бечића, да ли ће након предстојећих парламентарних избора бити партнери у власти или ће, како је казао, ДФ-у у подијели торте припасти само "утуљена свјећица".

"Када се ставља шлаг на торту или дијели или нама само допадне свјећица утуљена са торте или ћемо овога пута сви заједно да учествујемо у подијели торте", упитао је Кнежевић сликовито.

Кнежевић је у синоћњој емисији ТВ Вијести "Начисто", питао Милатовића Абазовића и Бечићу да ли се могу обавезати да ће сви након 11. јуна направити парламентарну већину, без обзира на то колико је ко освојио гласова.

Као примјер је навео Подгорицу, гдје је власт након локалних избора у октобру могла да се формира без Абазовићевог ГП Ура, али је ипак позван да буде дио градске власти.

Што се ДФ-а тиче, Кнежевић је рекао да за њих не постоје никаве сметње, не само да формирају власт, већ и да заједно изађу на изборе.

"Ми смо ставили мораторијум на питања која нас дијеле. Мени Брисел не може да буде ближи од Београда, колико год ме притискали", наводи Кнежевић.

Рекао је и да ДФ уважава да је Црна Гора независна држава и чланица НАТО и да те ствар неће преиспитивати.

Желе, казао је, да буду партнери са онима који желе да се боре против наслијеђа Демократске партије социјалиста (ДПС) и да је битно да они који су прослављали победу Милатовића са, како је казао, "тробојкама, пјесмама о Косову и јединству са Србијом, чују да ли постоји оквир за сарадњу са ДФ, као што постоји на локалном нивоу".

Не сматра, истакао је, да ће "Србија признати независност Косова и да Милатовић као предсједник свих грађана мора да уважи и грађане који сматрају да је Косово дио Србије".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана