Милановић: Насиље полицајаца над мигрантима изолован случај

Танјуг
Милановић: Насиље полицајаца над мигрантима изолован случај

ОСИЈЕК - Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је данас у Осијеку да вјерује да је случај полицајаца који су учествовали у насиљу над мигрантима на граници са БиХ - изолован случај, „јер би се у супротном то видјело и знало“.

-Тако полиција не смије да се понаша и то је очигледно прекорачење овлашћења. Добро је да се предузимају мјере - рекао је Милановић коментаришући данас у Осијеку поступање припадника полиције према мигрантима, пренијела је Хина.

Он је поручио да „морамо говорити и о полицајцима који целе године сваки дан раде јако тежак посао за скромну плату и чувају хрватску границу“.

-То је тежак посао у интересу шире заједнице. Не бих хтео да из овога изађе стигматизована полиција као служба - додао је Милановић.

Он је подсјетио да је „граница једнако држава“ и да људи који долазе на границу без одобрења и желе да је пређу чине прекршај.

-Дакле, ријешимо овај случај, ако се установи одговорност, треба да услиједе неке посљедице и казна, али остаје проблем. На хрватској граници се сваки дан скупљају људи, можда и породице, које желе да пређу границу и оду негдје другдје, али то је противправно. То се не смије - рекао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана