Милановић:"Мајке Сребренице" су политичка организација

Танјуг
Милановић:"Мајке Сребренице" су политичка организација

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је данас у Пожеги да је Удружење "Мајке Сребренице" за њега још једна политичка организација.


Он је то рекао након што су га из тог удружења означили као "фашисту који глуми демократу".

"Бакир Изетбеговић хвали се пред камерама да им пише та саопштења. Посљедње саопштење на Твитеру је морална катастрофа. Од овог тренутка је то за мене још једна политичка организација", рекао је Милановић.

Написали су, каже, "да сам фашиста који глуми демократу".

"Дакле, ја сам фашиста који већ 20 година то сузбија у себи и понашам се као демократа. Јесам ли ја фашиста или масовни убица, то у овој фази није утуживо јер ја тако не дјелујем", навео је Милановић, пренели су хрватски медији.

Оптужбе између "Мајки Сребренице" и Милановића почеле су кад је хрватски предсједник наводно изјавио "да се у Сребреици није догодио геноцид", што је из његовог кабинета одмах демантовано.

Милановић је јуче поновио да није "негатор геноцида", али да је "масовни крвави зличин" питање квалификације, те да за њега није посљедња ријеч неколицине судија који су, како је казао, у том предмету судили.

"Нисам негатор масовног, крвавог злочина. Како ћемо то квалификовати ту за мене није задња ријеч неколицине судија који су у том предмету судили. Морам да питам Јевреје којих је убијено шест милиона, и Тутсе у Руанди којих је за мјесец дана умлаћено 800.000 и Србе који су страдали у Јасеновцу на десетине хиљада и пет до шест хиљада младих мушкараца који су убијени око Сребренице у покушају да се пробију кроз српски обруч", казао је Милановић.

Милановић је то рекао јуче након вијести да Тужилаштво БиХ провјерава наводе из кривичне пријаве која је подигнута против њега због наводног "негирања геноцида у Сребреници".

   

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана