Милановић: Ако треба одвешћу ја Вучића у Јасеновац

Танјуг
Милановић: Ако треба одвешћу ја Вучића у Јасеновац

РИЈЕКА - Хрватски предсједник Зоран Милановић коментарисао је данас први пут намјеру предсједника Србије Александра Вучића да посјети Јасеновац и изјаву да од тога неће одустати и констатовао да је ријеч о првом српском предсједнику који је то тражио.

"Што се тиче одласка (Вучића) у Јасеновац, на крају ћу га ја тамо одвест за руку ако не буде ишло друкчије", рекао је Милановић новинарима у Ријеци.

Ипак, сматра да је предсједник Србије ту посјету требало да најави службено, а не преко посредника. Милановић притом није коментарисао да је Вучић претходно два пута службено тражио од хрватске владе да му омогући посјета Спомен подручју у Јасеновцу.

"Он је први српски предсједник који је то тражио. Вучић у посљедње вријеме видим да балансира своје изјаве па и око тог мита да је у Јасенову страдало 700.000 људи, па није ни близу. Шта 90.000 људи није доста?

Ако желиш конкретан сусједски однос, па дај допринеси томе", рекао је Милановић, пренијела је Хина. Замјера што се у Србији говори да је хрватска власт усташка, мада не спори да усташа има у Хрватској, али, како каже, мање него четника у Србији.

"Пазите, говорити да је хрватска власт усташка. Па баш није. Усташа има јако мало у Хрватској, али четника у Србији колико хоћеш", рекао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана