Милановића од народњака боле кости, али им не би забранио концерт

Танјуг
Милановића од народњака боле кости, али им не би забранио концерт

ЗАГРЕБ- Хрватски предсједник Зоран Милановић коментарисао је данас одлуку градоначелника Пуле Филипа Зорчића о забрани концерта народне музике у том граду и истакао да не воли ту, како је казао, културу забрањивања, али ни ту музику, која му иде на живце и од ње га боле кости.

Додао је да би им дозволио концерт јер, каже, публику имају, пола ХДЗ-а слуша ту музику.

“То се из љубави назива цајкама. Од срца. Ја не волим ту музику, никад је нисам подносио. Иде ми на живце, боле ме кости од ње. Ја је не бих бранио. Одлука пулског градоначелника је да то не дају јер ће тамо бити цајке", рекао је Милановић.

Подсјетио је да је у Пули прије десет и више одржан и концерт Марка Перковића Томпсона и да су неки исто расправљали о томе.

"Већину ствари ја не бих забрањивао. Не волим ту културу забрањивања. Цајке треба сузбити свим легалним средствима. Ја бих им дао да имају концерт. Публику имају, па пола ХДЗ-а то слуша”, рекао је Милановић, који је учествовао на обиљежавању 29. годишњице Почасно-заштитне јединице и Дана војне капеланије „Свети Валентин“ у касарни  „1. хрватски гардијски збор“ на Тушканцу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана