Милановић: Засад не планирам посјету Србији, али ни да јој стварам проблеме

Агенције
Милановић: Засад не планирам посјету Србији, али ни да јој стварам проблеме

Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је вечерас да засад не планира посјету Београду, али ни да ствара проблеме Србији.

Немам никакав план да Србији пакостим и радим проблеме. Нисам никад ни имао. Моја политичка каријера, пут, моје друштвено дјеловање - све је супротно од тога”, рекао је Милановић у првом предсједничком интервјуу за РТЛ телевизију упитан о могућности да посјети Србију.

На кометар да предсједник Србије Александар Вучић није одушевљен његовом побједом на изборима и да не прелази преко изреченог “шака јада”, Милановић је оцијенио да Вучић то “намерно и криво интерпретира”, поновивши да није мислио на цијелу државу.

“Не волим ја та пребројавања. Сад би се ја у пребројавању могао ухватити на удицу па говорити ко је за кога гласао. За мене је гласало јако пуно припадника, чланова српске заједнице, људи, наших грађана. То је очито, то видим и то ми је драго, али не волим то пуно истицати. И онда могу питати другу страну је ли икад неки Хрват гласао за њега”, рекао је хрватски предсједник.

Он је оцијенио да Вучић и други који воде Србију “морају да одлуче када и камо жели, је ли то Русија, неутралност”.

“Не видим конзистентност те политике, али да ћу се навући на тај танак лед прљаве воде, нећу”, додао је Милановић.

Бивши премијер владе лијевог центра Зоран Милановић из опозиционе Социјалдемократске партије у другом кругу избора, 5. јануара, побједио је дотадашњу предсједницу Колинду Грабар-Китаровић из владајуће Хрватске демократске заједнице (ХДЗ). На дужност је ступио 18. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана