Милановић: Западни Балкан је директан интерес Хрватске

Tanjug
Foto: aa

Хрватски предсједник Зоран Милановић је, након разговора са швајцарским колегом Ињасиом Касисом, изјавио да Хрватска не може пуно да учини у Украјини, али може на подручју Западног Балкана јер се то, како је навео, директан интерес Хрватске која има добре намјере.

-Западни Балкан је регија која је врло важна за европску стабилност и њену безбједносну архитектуру - рекао је Касис, који је покренуо ову тему у разговору са Милановићем, пренијела је Хина.

Милановић је рекао да западне санкције неће зауставити рат у Украјини и додао да то може само дипломатија.

- Ове санкције неће бити довољне да зауставе рат - рекао је Милановић на конференцији за новинаре послије сусрета са Касисом.

Рекао је и да пратећи "берзу у Москви" и рубљу која се вратила на ниво од прије месец дана у односу на долар, долази до закључка да ће то, "као и у свакој причи, насилника нажалост само да охрабри".

- Био бих најсретнији да се Русија повуче за сат времена, да напросто оде, али се то неће догодити - рекао је Милановић и истакао да је једини начин за рјешење рата дипломатија, уз посредовање оних држава “којима се донекле вјерује“.

Тих држава је само неколико у свијету, рекао је хрватски предсједник на крају конференције, не наводећи на које мисли.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана