Милановић: Војска у озбиљној материјалној кризи

Срна
Foto: Агенције

ВУКОВАР - Хрватски предсједник Зоран Милановић рекао је данас да је Хрватска војска у озбиљној материјалној кризи зато што се потпуно занемарују њене потребе.

"Материјално стање у Хрватској војсци је горе од лошега", рекао је Милановић новинарима у Вуковару. Он је навео да је немогућа његова даља сарадња са хрватским министром одбране Мариом Баножићем, који се, како каже, понаша неодговорно, јер је врховног команданта Оружаних снага Хрватске оптужио за државни удар.

"Ово је постало озбиљно и већ има реперкусије на националну безбједност. Људи који раде такав посао су опасни за Хрватску", рекао је Милановић и додао да од хрватској премијера Андреја Пленковића очекује да ријеши "проблем Баножић".

Поводом оптужби Пленковића да проводи пузајући државни удар тиме што је забранио министру одбране да се обрати војницима на полагању заклетве, Милановић је рекао да је то "крајње неозбиљна и алармантна изјава предсједника Владе".

"С обзиром на то да је он пузајући државни удав, очекујем да мало придави свог малог Банета. Дошао је неук и ужасно агресиван да води један од најделикатнијих система у држави, да сарађује са врховним командантом и буде му на услузи, а он ради све супротно", рекао је Милановић.

Министар одбране Марио Баножић рекао је новинарима у Вуковару да је Милановић "психијатријски случај" и да је одавно вријеме за опозив предсједника. "Он прави велику штету Хрватској", рекао је Баножић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана