Милановић: Вакцине бих куповао и од чеченске мафије

Срна
Foto: Архива

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић изјавио је да би у случају нужде куповао вакцине против корона вируса ''и од чеченске мафије''.

- Сви су изиграни, али вакцине сада поново долазе и мислим да ћемо сада по улици тражити људе да се вакцинишу. Не морамо у свему да слушамо Брисел. Да смо слушали Брисел, не бисмо никада донијели закон о конверзији швајцараца. Али ово није суверенизам, већ лојалност према грађанима. Ја бих купио вакцине и од чеченске мафије, ако је доступно. Ако се ради о мојим грађанима, какав Брисел. Као и са мигрантима - радиш у свом интересу - рекао је синоћ хрватски предсједник телевизији Нова.

Упитан како гледа на то што је Европска унија поставила питање како то да Русија нуди вакцине, а није вакцинисала ни своје грађане, Милановић је оцјенио да је то логично питање.

- Па то је довео у питање и мој син и то значи да они немају довољно вакцина и да сигурно неће бринути о Хрватској и о Србији. Занима ме колико је те вакцине стигло у Мађарску. Симболично. Али људе не можете вакцинисати симболично, већ стварно - оцијенио је хрватски предсједник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана