Милановић тражио од премијера да помогне ухапшеним навијачима у Грчкој

Танјуг
Foto: Илустрација

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић тврди да ухапшени навијачи припадници групе БББ у грчким затворима имају "егзистенцијалне проблеме", да немају ни воду за пиће и да је зато апеловао на премијера Андреја Пленковића да им помогне.

Милановић сматра да Влада за њих може да уради  "пуно више".

У грчким затворима је 105 припадника навијачке групе БББ, који су ухапшени након сукоба са навијачима грчког АЕГ, када је убијен један Грк.

"То је постала тринаеста тема. Људи имају проблема. То су наши држављани. То је некакав калеж завјета који имамо сви. Имамо некакав осјећај узајамне одговорности. Када се врате кући,  разговараћемо другачије", рекао је Милановић новинарима након синоћ одржане сједнице Градског већа Пазина, пренијела је Хина.

Он каже да је информације о проблемима хрватских затвореника добио у разговору са, како је навео, особама које су са њима блиско повезане.

"Оно што сам чуо узимам као истинито. И мислим и знам да хрватска влада може направити пуно више. У грчким затворима, сви кажу, нема питке воде. Европа, 21. вијека... Вода из водовода не може да се пије", рекао је хрватски предсједник.

Упитао је и како је могуће да у том сукобу навијача није ухапшен ниједан Грк, а рањено је седам хрватских држављана.

"Како је то могуће? То је владавина права? Дакле ниједан Грк. Они су се разбјежали, а Хрвати и хрватски грађани су остали тамо. Седам људи је рањено - тих Хрвата хулигана. То су исто некаква људска тијела. То није биомаса", казао је Милановић и додао:

"Један Грк је остао без живота. Евидентно зато што је одбио нужну помоћ коју би добио, али није хтео јер се плашио да не заврши у затвору и човек је искрварио. Ко га је ранио? Немамо појма", рекао је Милановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана