Милановић: Тијесна побједа Китаровић уз секташку кампању

Агенције
Милановић: Тијесна побједа Китаровић уз секташку кампању

Загреб - Хрватски премијер Зоран Милановић изјавио је синоћ да је побједа предсједничког кандидата ХДЗ Колинде Грабар Китаровић била тијесна и да је она водила "секташку кампању".

На питање да ли је пораз Иве Јосиповића уједно и пораз СДП-ове политике, Милановић је рекао да је Влада у кампањи била терет Јосиповићу.

"У тешком смо послу. Онај ко нема кичму, не треба овај посао ни да ради. Резултати се виде и видјеће се и више ове године", казао је Милановић, који је лидер СДП.

Милановић је кампању Колинде Грабар Китаровић оцијенио секташком.

"То је први пут била секташка кампања у којој се кандидаткиња за предсједницу представљала као милитантни војник своје странке. Нико то никада није радио, ни предсједник Туђман ни Месић. А нити Јосиповић који је био доста дистанциран од СДП-а, а знао нам је и запаприти", рекао је Милановић.

Коментаришући то што је Колинда Грабар Китаровић најавила да ће затражити ванредне парламентарне изборе, Милановић је рекао да то "доста говори о карактеру предсједника", али и "ништа од тога".

Милановић је поручио да ће "Влада трајати до краја" и да имају чврсту програмску коалицију, јачу од оне бившег премијера Ивице Рачана.

Премијер Хрватске је истакао и да ће влада бити "посљедња брана повратку криминалног удружења на власт", уколико кандидаткиња ХДЗ буде побједила у другом кругу избора.

Према првим непотпуним резултатима, на основу обрађених 99,51 одсто бирачких мјеста, Грабар Китаровићводи с 50,43 одсто гласова, док Јосиповић има 49,57 одсто гласова, саопштила је Државна изборна комисија.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана