Милановић Србији: Промијените темеље ваше политике

Танјуг
Милановић Србији: Промијените темеље ваше политике

ЗАГРЕБ - Предсjедник Хрватске Зоран Милановић коментарисао je посjету премијерке Србије Ане Брнабић Загребу и рекао да она “није креатор”, већ “портпарол и курир (предсједника Србије Александра) Вучића”, а Србију је позвао да „промијени односе према Русији и да Хрватској достави списак убијених“.

-Они и даље лупетају о етничком чишћењу у Хрватској, геноциду... Е доста више - рекао је Милановић на синдикалном скупу у Загребу.

У изјави новинарима поновио је да “Србија мора да прекине овакве односе с Русијом” и да “Србија мора да каже гдје је с обзиром на то да је прошло годину дана од рата у Украјини”, пренијели су хрватски медији.

За Српско народно вијеће тврди да не представља Србе у Хрватској.

Смета му, казао је, да слуша предсједника СНВ Милорада Пуповца у парламенту када говори о етничком чишћењу.

Тврди да то смета сваком умјереном Хвату, а Пуповца је позвао да, како је навео, “не лупета више”.

Од најављене посјете премијера Андреја Пленковића Суботици, крајем јуна, Милановић каже не очекује ништа.

-Да би се нешто суштински промијенило у Београду, потребно је да се тамо промијене темељи политике. Не можеш проћи с причом да је модерна Хрватска настала на етничком чишћењу - каже Милановић и додаје: “Дајте нам те пописе убијених, то имате, немојте нас фарбати више, превише је времена прошло“.

-Хоћете у ЕУ? Не можемо вам ту помоћи ни одмоћи, морате прекинути ову врсту односа с Русијом у овом тренутку, за пет - десет година ко зна… Па Пленковић и његов министар су 17. јануара прошле године позивали Путина у Загреб, луди људи!” - рекао је он.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана