Милановић спреман да посјети Хрвате у Србији

Срна
Милановић спреман да посјети Хрвате у Србији

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић изразио је данас спремност да посјети Хрвате који живе у Србији и тако потврди бригу Хрватске за хрватску заједницу у сусједној држави.

Милановић је током разговора на Пантовчаку са представницима Хрвата у Србији указао да је поштивање права и заштита националних мањина био и остао важан критеријум на путу према чланству у ЕУ, саопштено је из кабинета хрватског предсједника.

Он је истакао да очекује да ће се стандарди које Хрватска примјењује у заштити и промоцији права националних мањина у једнакој мјери примјењивати и за хрватску националну мањину у Србији.

Представници Хрватског националног вијећа и Демократског савеза Хрвата у Војводини упознали су Милановића са својим досадашњим дјеловањем у заштити и промоцији права Хрвата у Србији, као и с условима у којима дјелују, те проблемима с којима се сусрећу.

Састанку на Пантовчаку присуствовали су предсједник Хрватског националног вијећа Јасна Војнић, потпредсједник овог вијећа за Суботицу Ладислав Сукновић, те предсједник Демократског савеза Хрвата у Војводини Томислав Жигманов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана