Милановић: Смијешно је Украјини доделити статуст земље кандидата за ЕУ

Танјуг
Милановић: Смијешно је Украјини доделити статуст земље кандидата за ЕУ

ЗАГРЕБ - Украјина није савезник ЕУ и стога је смијешно да јој се додјељује статус земље кандидата за чланство у ЕУ, оцијенио је данас хрватски предсједник Зоран Милановић на свечаности у Загребу посвећеној годишњици Хрватске војне академије.

-Украјина није савезник, али они покушавају да од њих направе савезника. Смијешно је што јој се додјељује статус кандидата за чланство у ЕУ. То је ужасан виц. Једна јадна БиХ је морала да чека, што је ужасно понижење. Ово је данас европски савез, али несрећан и никакав - изјавио је Милановић за загребачки Јутарњи лист, преноси ТАСС.

Милановиcћ је оцијенио да је сукоб у Украјини “био неизбјежан”.

-Цјелокупна западна и америчка филозофија рата је да се нападне неко много слабији и да му се попије крв, да се сломи и да му се уништи земља - рекао је хрватски предсједник и оцијенио да су Русија и САД намјерно ушле у овај сукоб.

-Ово је амерички рат, вођен на грбачи Украјинаца, али америчким новцем - сматра хрватски предсједник.

Милановиcћ је указао и на катастрофалну борбену готовост Хрватске, истичуcћи да је његова земља принуђена да своје комплетно наоружање преда Украјини.

-Ако cће нас да бране Американци онако како бране Украјину, брине ме борбена готовост пјешадије у случају кризе, јер пешадија је све - оценио је председник.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана