Милановић смијенио Остојића и Јовановића

Танјуг
Милановић смијенио Остојића и Јовановића

Загреб - Хрватски премијер Зоран Милановић смијенио министре здравља Рајка Остојића и науке, образовања и спорта Жељка Јовановића, незадовољан њиховим радом.

"Након разговора с Остојићем и Јовановићем закључили смо да је најбољи интерес и Владе и владајуће СДП-а да они ојачају саборски клуб странке", рекао је Милановић.

За нове министре Милановић ће Сабору предложити Синишу Варгу и Ведрана Морнара, саопштио је премијер на ванредној конференцији за новинаре уочи сједнице Владе, објавила је агенција Хина.

Тиме су реализоване најаве о реконструкцији владе о чему се посљедњих дана говорило у хрватској јавности, нарочито послије унутарстраначких размирица у СДП, чији је предсједник Милановић.

Милановић је још раније смјенио министра финансија Славка Линића, али из других разлога, због сумњи да је оштетио државни буџет за 3,5 милиона евра у предстечајним поступцима.

То је био повод да Линић узврати оптужбама на премијеров рачун од тога да штити породицу и пријатеље на штету државе до тврдњи да га је шпијунирао. Ове посљедње Линихеве оптужбе су проверавале и надлежне службе, што је наложио предсједник Хрватске Иво Јосиповић, и установљено је да нису утемељене.

Линић је на предлог МИлановића послије тога искључен из СДП, на суботњој сједници Главног одбора странке, а премијер је затим и најавио да размишља о ефикаснијој и бољој влади.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана