Милановић се поново обрушио на владу и премијера

Танјуг
Милановић се поново обрушио на владу и премијера

ЗАГРЕБ- Хрватски предсједник Зоран Милановић коментарисао је данас иницијативу за смањење предсједничких овлашћења и додао да премијер Андреј Пленковић жели да странка (ХДЗ) преузме и Хрватску војску.

"Ако неће бити један командант, не могу бити два. Устав је савршено јасан...Пленковић жели да странка преузме и Хрватску војску. Није први пут да ударају на Устав. Слично су изводили и с именовањима предсједника Врховног суда, али се нисам дао", рекао је Милановић у Затону, гдjе је обишао посљедице пожара који је протеких дана изазвао велику штету.

Он тврди да предсједничка овлашћења нико не може му одузме, поготово не, како је рекао, "неко ко је ситни корумпирани преварант и коме је мјесто у Реметинцу".

Милановић је у изјави новинарима поново коментарисао резолуцију Бундестага о БиХ, па ХДЗ-овце назвао издајницима и "једном сортом сисара", који, како је навео, могу да пљуну на све што је важно.

"Фућка им се за Хрвате у БиХ, фућка им се за Бундестаг, Хрватски сабор - ништа, ни бу - ни му", рекао је Милановић и додао:

"Наши ћуте. Њемачки Бундестаг доноси резолуцију да ће да преуреди БиХ", рекао је Милановић, пренијели су хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана