Милановић: Проблем између Хрватске и Србије су рјешиви

Танјуг
Милановић: Проблем између Хрватске и Србије су рјешиви

ПОДГОРИЦА - Проблем између Хрватске и Србије су рјешиви, укључујући рјешавање судбине несталих у рату, изјавио је данас хрватски предсједник Зоран Милановић.

Он је данас присуствовао инаугурацији новог црногорског предсједника Јакова Милатовића, и том приликом кратко разговарао са српским предсједником Александром Вучићем, такође гостом на свечаности у Подгорици, преноси Хина.

Новинарима је изјавио да су „као и обично причали премало“ и да није он тај који може оперативно да рјешава проблем између двије земље.

„Али по мени су рјешиви. Један од проблема су нестали, а ја не могу да вјерујем да Србија нема те податке и не могу да вјерујем да би некога из њихове перспективе стављали у заштиту по том питању. Прошло је 30 година, људи су већ и умрли, ако су уопше људи, више нељуди“, рекао је Милановић.

Додао је да би волио да сарадња с новим црногорским предсједником Јаковом Милатовићем буде као и са његовим претходником Милом Ђукановићем.

„Ја сам добро сарађиво, не само ја већ сви ми са Ђукановићем, не бих био несретан да се то настави кад је спољна политика у питању. У унутрашње ствари Црне Горе не бих се мјешао, осим на начин да дам подршку Хрватској грађанској иницијативи (ХГИ) на овим изборима“, рекао је Милановић мислећи на странку црногорских Хрвата.
 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана