Милановић: Пленковић је к’о луда Мара

Танјуг
Милановић: Пленковић је к’о луда Мара

ЗАГРЕБ - Хрватски предсједник Зоран Милановић одговорио је премијеру Андреју Пленковићу на оптужбе да је "лијен" и да "ничему не користи" и поручио да је предсједник Владе "обичан институционални паразит".

Одговор Милановића је услиједио након што су га владајући ХДЗ и Пленковић оптужили да је намјерно Закон о изборним јединицама, усвојен у сабору 28. септембра, са почетком важења од 1. октобра, потписао ван рока.

Због тога ће, кажу, овај закон морати поново да буде стављен у процедуру усвајања.

Пленковић је Милановића оптужио да се није удостојио да испоштује вољу законодавца и да је на тај начин ишао на руку опозицији.

-Пленковић не престаје да шиљи већ неколико дана и сад се тога ухватио к’о луда Мара и не престаје. Мастило нека задржи за себе јер ће му требати кад буде потписивао смјене муљатора - рекао је Милановић, који је за Пленковића рекао да је "обични институционални паразит”.

 Прозивајући Милановића због наводне намерне опструкције, Пленковић је рекао да ће му поклонити "мастило и пенкало".

- ХДЗ и Пленкошенко мени немају право да намећу у којем року ћу потписати закон, Устав каже осам -  рекао је јуче Милановић, пренијелии су хрватски Медији. Претходно из Милановићевог кабинета је саопштено да је предсједник Закон о изборним јединицама потписао у уставном року и да је право питање зашто је тај акт усвојен 28. септембра са роком важења од 1. октобра. Милановић је поменути закон потписао 3. октобра.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана