Милановић: Оно што се догађа у БиХ не води према добром

Срна
Foto: Агенције

ДУБРОВНИК - Хрватски предсједник Зоран Милановић изјавио је да се у БиХ "догађа оно што није добро нити води према добром" и да хрватски народ треба подршку и солидарност Хрватске.

"Годинама смо слушали туђе пријекоре, ултиматуме, жеље и поздраве, а ми смо стрпљиво и кротко радили свој посао. А сад, потпуно свјесни ко смо, имамо право цивилизовано поставити захтјеве и исказати став", рекао је Милановић у Дубровнику.

Онај ко на то није спреман, каже Милановић, не користи државу како је треба користити. Милановић је навео да у кризи треба бити одговоран и полако гледати према крају, те пожелио успјех у кориштењу средстава ЕУ, додајући да је све остало тема за сталну расправу и опрез. "Европске вриједности су од Португала до Естоније и сличне, али и различите.

У тој различитости можемо осигурати пристојан грађански живот. Добро је да су идеолошке разлике у Хрватској можда и мање него што су икада биле", рекао је Милановић. Он је додао да од власти очекује да својим и заједничким управља поштено, преносе хрватски медији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана