Милановић одбио да прими Милера послије потписавања уговора о “Јужном току”

Вечерњи лист
Милановић одбио да прими Милера послије потписавања уговора о “Јужном току”

Загреб - Хрватски премијер Зоран Милановић одбио је да, послије потписивања уговора о изградњи крака “Јужног тока” кроз ту државу, прими директора “Гаспрома” Алексеја Милера, што је необјашњива одлука, јер се ради о једном од политички најмоћнијих Руса, пише “Вечерњи лист”.

Милера је примио предсједник Хрватске Иво Јосиповић, а загребачки медији су објавили незваничне информације да је Милановић одбио да дође на састанак јер се директор моћног Гаспрома “није довољно рано најавио”.

- Могуће је и да је Милановић сматрао да Милер у протоколарном смислу није адекватан саговорник. Али, ако је то случај, ријеч је о кривој процјени - констатује “Вечерњи лист”.

Лист подсјећа да је Милер већ деценију један од најближих сарадника руског предсједника Владимира Путина, а да као директор “Гаспрома” сигурно не би дошао у званичну посјету Хрватској да за то није имао подршку државног врха.

- Милер је у четвртак у Загребу боравио и као незванични Путинов изасланик, али на крају није имао прилику да разговара с премијером. Зашто су Руси били изненађени том чињеницом, поприлично је јасно - наводи лист.

Милер је током посљедњих пет година посјетио двадесетак држава централне и источне Европе и Блиског истока.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана