Милановић о пресуди из Стразбура о БиХ: То су луђаци, добро да не изазову грађански рат

Г.С.
Милановић о пресуди из Стразбура о БиХ: То су луђаци, добро да не изазову грађански рат

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић судјеловао на промоцији нових официја Оружаних снага гдје се обратио новинарима након чега се, између осталог, дотакао и пресуде Европског суда за људска права у Стразбуру у случају "Ковачевић против БиХ".

Он је ту пресуду прокоментарисао као "луђачку", поручивши да суд у Стразбуру донесе сваких 10 година једну пресуду као ову, која "добро да не изазове грађански рат".

"Пленковић шути о томе. То се не тиче Владе Хрватске? Он не жели да га то питате јер је то неугодно питање... Дакле ти људи тамо су 'луђаци' са опасно политичком агендом. Хрватска страна је потписница Дејтонског мировног споразума. Туђман је то потписао у име Хрватске", казао је Милановић новинарима на питање о пресуди суда у Стразбуру, преноси ХРТ.

Милановић је истакао да је циљ пресуде да се БиХ унитаризује да се промијени Устав једне државе.

"Амбиција да се БиХ унитаризује и да под кринком 'јединства душа у свемиру званом Босна' будемо сви грађани. Ја вам кажем да људи то неће. Ради тога се ратовало и због тога је донесен Дејтон. Наравно и у овом предмету, да не буде забуне, подносиоц је блиски сарадник Комшића", навео је Милановић.

Нагласио је да је то много више што се њега тиче, него стање на ратишту у Украјини.

"Наши примарни интереси су регија у којој имамо своје интересе, свој досег, свој народ и друге нације које живе у Хрватској, а имамо наш народ изван Републике Хрватске. То није Република Хрватска, али тамо живе стотине хиљада Хрвата и то је наш интерес. То је омча око чланка Хрватима у БиХ, а потенцијелно и Србима", поручио је Милановић, преноси klix.ba.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана