Милановић о изјави Грабар-Китаровић: Москва се још опоравља од твог трчања у мокрој мајици

ГС
Милановић о изјави Грабар-Китаровић: Москва се још опоравља од твог трчања у мокрој мајици

ЗАГРЕБ - Предсједник Хрватске Зоран Милановић реаговао је на интервју бивше предсједнице ове земље Колинде Грабар-Китаровић у којем је навела да се руски предсједник Владимир Путин умијешао у предсједничке изборе које је она изгубила.

Како је навела бивша предсједница, Русија се умијешала у изборе у којима је она изгубила од Милановића.

Истакла је да је највећи спор Хрватске с Русијом био везан за ЛНГ терминал и сугерисала је да је то можда био разлог за хибридне акције током изборне кампање, што је утицало на то да резултат избора 2020. године.

Њене изјаве коментарисао је и Милановић који је рекао како се бивша предсједница на овај начин жели "опрати" од односа са Путином који јој је био близак, преноси Кликс.

.Те фотографије гдје ваљаш Путину оне мајице, гдје трчиш у мокрој мајици по Лужњикију... Москва се још увијек тресе од тога. То компромитује и онда сад то треба избрисати, али немој то мојим носом брисати. Разумијем да се желиш опрати од неких ствари, али немој прљати нас. Не знам који је разлог, питајте њу. Или ћу је ја питати јер је опет на попису делегације за Њујорк, опет сам то потписао. Идемо за два дана на засједање Генералне скупштине УН-а и опет се угурала тамо - рекао је Милановић.

Каже да како га цијела прича подсјећа на албум групе Clash.

-Прва асоцијација ми је била други албум групе Clash "Give 'Em Enough Rope"па онда три тачке па ће се сами објесити. Значи, дајте им довољно шпаге, штрика, па ће се већ сами објесити. Тај други дио не пише, али ријеч је о старој енглеској узречици и познатом албуму. Остао бих на томе -поручио је предсједник Хрватске.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана